12. maaliskuuta 2017

Selluliitti sileäksi

Voi kuinka meidän naisten elämä olisikaan NIIN paljon helpompaa ja stressittömämpää ilman tuota muhkuraista ihoa, jota selluliitiksi kutsutaan. Selluliitti ja selluliitinhoito tulee ajankohtaiseksi aina näin keväisin, kun ajatuksiin alkaa siintää lämpimät, aurinkoiset päivät ja hulmuavat hameenhelmat. Mutta ennen kuin vaihdetaan ylle kevyempää, on syytä tarkistaa, missä kunnossa sääret, reidet ja käsivarret oikeasti ovat talven jäljiltä. On luonnollista, että tässä kohtaa voi iskeä epätoivon kipinä, mutta ei hätää, oikeilla tuotteilla ja kotihoidolla on oikeasti apua☺.


Mikä selluliitti?

Kosmeettinen selluliitti on lyhyesti sanottuna ihonalaiseen sidekudokseen kertynyttä liikaa rasvaa, nestettä ja kuona-aineita. Tämä ilmenee kudoksen vetäytymisenä eli muhkuraisena appelsiini-ihona. Kosmeettisessa selluliitissa rasvasolut ovat suurentuneet ja ryhmittyneet, liittyen samalla toisiinsa, ja tämän seurauksena solujen aineenvaihdunta ja hapensaanti hidastuvat. Selluliitissa sidekudossäikeet myös kovettuvat ja hajoavat, jolloin iho menettää kimmoisuuttaan.

Selluliitin syntyyn vaikuttavat tekijät

Kosmeettisen selluliitin syntymiseen on syitä monia, mutta yksi yleisin syy on hormonit. Hormonit kun säätelevät rasvasolujen toimintaa ja rasvakudoksen jakautumista keholla. Kosmeettinen selluliitti ei kuitenkaan ole yhteydessä ylipainoon tai lihavuuteen -toisin kuin usein luullaan, vaan hyvin nuoret ja hoikatkin henkilöt voivat kärsiä appelsiini-ihosta. Mutta on kuitenkin totta, että kosmeettinen selluliitti on mitä enimmässä määrin naisten murhe. Tämä johtuu siitä, että erityisesti estrogeeni vaikuttaa rasvasolujen ja rasvakudoksen toimintaan.

Hormonien ohella selluliitin kertymiseen vaikuttavat henkiset tekijät, kuten stressi. Stressi estää rasvaa hajottavien entsyymien toimintaa, joka aiheuttaa appelsiini-ihon syntymistä. Oikeanlainen ravinto on myös avain asemassa taistelussa selluliittia vastaan. Laadullisesti vääränlainen ravinto vaikuttaa aineenvaihduntaan ja kuona-aineiden kertymiseen. Varsinkin liian suolaista ruokaa, sokeria, prosessoituja elintarvikkeita, valkaistua viljaa, runsaasti tärkkelystä sisältäviä ruoka-aineita sekä alkoholia tulisi välttää. 

Selluliitin hoitaminen kotikonstein

Tärkeimmät avut selluliitin hoitoon ovat liikunta, ruokavalio ja vedenjuonti. Säännöllinen liikunta pitää aineenvaihdunnan hereillä, riittävä veden juonti poistaa kuona-aineet kehosta ja terveellinen ruokavalio auttaa aineenvaihduntaan. Myös rentoutumista pidetään yhtenä tärkeänä selluliitin hoitomuotona. Näiden lisäksi hieronta ja kuivaharjaus ovat oivia kotihoito konsteja. Kuivaharjaukseen löytyy erilaisia kintaita ja harjoja, jotka ovat todella helppokäyttöisiä. Kuivaharjaus tapahtuu reippain, riittävän voimakkain liikkein alhaalta ylöspäin. Kuivaharjaus on hyvä keskittää varsinkin selluliittialueelle, näin saadaan tehostettua aineenvaihdunnan ja verenkierron aktivoitumista.Säännöllinen ihonhoito on myös apu selluliittiin. Kaunis, sileä ja kosteutettu iho vie huomion pois selluliittista ja pienistä muhkuroista iholla. Vartalon iho tulisikin kuoria vähintään kerran viikossa, jotta ihon pinta pysyy pehmeänä. Kosteusvoidetta olisi hyvä käyttää vähintään kerran päivässä, jotta iho pysyy kimmoisana ja napakkana. Varsinkin suihkun jälkeen vartalonhoito tuotteiden käyttö on paikallaan. 

Tässäpä vielä loppuun lista KORRESin tehotuotteista selluliittia vastaan (klikkaamalla tuotteen nimeä, saat paljon lisätietoa tuotteesta):

      
       Rakkaudella,

Mira


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti