9. helmikuuta 2017

Kuivat talvihiukset kuriin

Talvella hiukset (aivan kuten ihokin) tarvitsee erityisen hellää huolta. Käsi ylös, kuka talvisin tuskailee hiusten sähköisyyden, elottomuuden ja kuivan hiuspohjan kanssa -aivan, niin minäkin! Kylmä ilma onkin oikea koettelemus hiuksille.

Uskallan arvata, että talven saapuessa vaihdat automaattisesti ihonhoitotuotteet astetta hoitavampiin. Itse ainakin teen näin viimeistään siinä vaiheessa, kun ihoa kiristää aivan liikaa☺. Mutta näin tulisi muistaa tehdä myös hiustenhoitotuotteiden kohdalla, vaihtaa hiustuotteet talvisin astetta hoitavampiin. Talvipakkasilla ehdottomasti parhaat hiustenhoitotuotteet ovatkin kosteuttavia ja mahdollisesti kuiville hiuksille tarkoitettuja. Näin hiuksiin ja hiuspohjaan saadaan tuotua sen tarvitsemaa kosteutta.

Erityisesti pitkät, kuivat ja vaurioituneet hiukset ovat hyvä ravita hiusnaamiolla kerran tai kaksi viikossa. Hiusnaamio on tehohoito, joka korjaa vaurioita, johon tavallinen hoitoaine ei aina riitä. Säännöllinen kotihoito on hiusten kunnon kannalta tärkeää. Ja jotta kotihoito ei jäisi mikään viikko välistä, on hyvä tehdä jostakin viikonpäivästä hiusten hellimispäivä. Miltä kuulostaisi, vaikka kutrit kuriin keskiviikko? 


Kuinka sitten hiusnaamiota tulee oikein käyttää? Hiusnaamio tulisi levittää shampoo pestyihin hiuksiin kauttaaltaan tai vain pituuksiin. Ennen hiusnaamion levittämistä hiukset tulisi pyyhe kuivata ja kevyesti kammata, jotta hiusta hoitavat aineet pääset tasaisemmin ja tehokkaammin hoitamaan hiusta. Hiusnaamion vaikutusta saat tehostettua saunan miedossa lämmössä. Kääri vain pyyhe päähän hiusten suojaksi ja hyppää saunan lauteille naamion vaikutusajaksi. Mitä kauemmin annat naamion vaikuttaa hiuksissa, sitä paremmin naamion hoitavat aineet pääsevät ”tunkeutumaan” syvälle hiuksen ytimeen. Pese hiukset hoidon jälkeen ja nauti silkkisistä hiuksista. Jos et kuitenkaan ole saunan ystävä, hiusnaamiosta saa täyden tehon irti myös ilman lämpöä. Levitä hiusnaamio illalla hiuksiin ja jätä se vaikuttamaan koko yöksi. Aamulla hiukset ovat kiiltävät, pehmeät ja säteilevät. 


Kuivien hiusten pelastajat ja paljon toivotut Almond & Linseed sekä Sunflower & Mountain Tea hiusnaamiot ovat vihdoin palaneet KORRESvalikoimaan. Tutustu ja tuotteisiin tästä: http://kauppa.korres.fi/category/87/tehohoito

Rakkaudella,

Mira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti