1. helmikuuta 2017

Ei kiitos kuorinta-aineiden mikrorakeille

Ihon kuorinta, niin kasvojen- että vartaloniho, on tärkeä osa viikoittaista ihonhoitoa. Kuorinnalla ihon pinnalta saadaan poistettua niin sanotut kuolleet ihosolukot. Kuorinta tekee ihosta terveemmän, pehmeämmän tuntuisen. Ja kuorittuun sekä hyvin hoidettuun ihoon ihonhoitotuotteet pääsevät imeytymään tehokkaammin. Mutta ei kuitenkaan ole aivan sama, millä ihoa kuorii..


Kuorinta-aineiden sisältämät muovirakeet ovat nousseet puheenaiheeksi viime vuosina ja aihe onkin nyt taas hyvin ajankohtainen, kun Yhdysvallat ovat kieltäneet mikrohelmien käytön omilla markkinoillaan tämän vuoden alusta. Onneksi kuitenki myös useat kosmetiikka valmistajat ovat jo luopuneet tai luopumassa mikrohelmien käytöstä hitaasti, mutta vapaaehtoisesti. EU:ssa mikrohelmien käyttö on kuitenkin vielä sallittua, joten nyt kannattaakin koluta kylpyhuoneen kaapit läpi ja vaihtaa muovirakeita sisältävät kuorinnat luonnollisiin.

Harva meistä tulee ajatelleeksi, että muovirakeet ovat vesistöjen yksi suurimmista saastuttajista, ja juuri tämän vuoksi niiden käyttö kosmetiikka tuotteissa haluttaisiin kieltää. Mikrokokoiset muovihiukkaset ovat melkoinen haaste jätevedenpuhdistamoille, koska pienen kokonsa vuoksi ne läpäisevät vedenpuhdistamoiden suodattimet päätyen meriin kalojen ravinnoksi. Lisää haasteellisuutta asiaan tuo myös se, että muovihiukkaset ovat kuin sieniä, jotka imevät itseensä haitallisia kemikaaleja ja myrkkyjä, sairastuttaen vesisitöjen eläimistöä..


Onneksi muovirakeet on kuitenkin mahdollista korvata lukemattomilla luonnollisilla ainesosilla ja näin onkin luonnolliset- ja luonnonkosmetiikka sarjat tehneet. KORRES luottaa kuorinnoissaan muun muassa jojobahelmien, riisin- ja kirsikan siemenien sekä murskattujen oliivinkivien tehoon. Muita hyviä luonnollisia kuorivia ainesosia ovat muun muassa suola ja sokeri.

Toivottavasti kosmetiikka tuotteissa päästäisiin pian eroon näistä ”pienistä hirmuista”, mutta sitä ennen suosittelen varmuuden vuoksi tarkistamaan purkin kyljestä tai kysäisemään kosmetiikkamyyjältä ettei tuote vain sisällä muovirakeita😊.


Rakkaudella,

Mira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti