25. tammikuuta 2017

Silmänympärysvoiteen käyttö-opas

Niin naisilla kuin miehillä, silmänympärysiho kaipaa jatkuvaa kosteutusta ja hellää hoitoa. Silmänympärysiho on altis erinäisiin esimerkiksi ulkoilman ja vapaiden radikaalien (= mm. saasteet, UV-säteily, pakkanen) tuomiin vaikutuksiin iholle. Tällaisia ovat silmänympärysihon kuivuminen, nesteiden kertyminen alaluomen alle, tummat silmänaluset... Luetteloa on tuskin turha jatkaa pidemmälle, taidatte tietää mistä puhumme☺.

Tummien silmänalusten ja ns. pussituksen muodostumiseen on useita syitä, kuten mikroverenkierron heikkeneminen, stressi, unen puute ja erinäiset sairaudet ja niiden lääkitys. Suurin aiheuttaja on kuitenkin perinnöllisyys. Ei kuitenkaan hätää, on keinoja joilla voi edesauttaa silmänympärysihon hyvinvointia.
  1. Käytä silmänympärysvoidetta aamuin illoin! Kerta päivässä ei välttämättä riitä vaan on myös hyvä laittaa voidetta yötä vasten, jolloin voiteen vaikuttavat aineet pääsevät rauhassa tekemään taikojaan.
  2. Jos silmiä turvottaa, viilennä niitä. Tarkoitukseen sopii esimerkiksi perinteinen lusikkakikka: pistä teelusikat pakkaseen kylmenemään, ota kylmät lusikat, aseta silmillesi ja pidä kunnes lusikat ovat jälleen huoneenlämpöisiä. Tarkoitukseen on kehitetty myös geelinaamioita, kuten KORRESn Beauty Shot Cucumber -turvotusta vähentävä naamio. Tämän kaltaisilla naamioilla ei ole silmänympärysvoiteen vaikutusta hoidollisesti, joten kikka sopii tukemaan simänympärysvoiteen toimintaa.
  3. Säilytä silmänympärysvoidettasi viileässä paikassa, esim. jääkaapissa. Viileä voide rauhoittaa turvotusta voiteen muiden ominaisuuksien ohella.
  4. Jos silmänalusesi keräävät nestettä, eli ns. pussittavat, käytä voiteen sijasta kevyemmän koostumuksen omaavaa, silmänypärysiholle tarkoitettua seerumia. Seerumi imeytyy tehokkaasti ja sitä suositellaan eritoten pussittaville silmänalusille.

Mutta miten ja minne silmänympärysvoidetta kuuluu oikein laittaa? Tähän ongelmaan olen törmännyt useamman kerran.
  1. Käytäthän herkälle ja ohuelle silmänympärysiholle kuuluvaa tuotetta. Muualle kasvoille tarkoitetut tuotteet ovat usein liian paksuja ja jopa liian voimakkaita, ja näin ollen ne saattavat ärsyttää silmiä. Joten valitse silmänympärysiholle silmänympärysvoide tai -seerumi
  2. Ota silmänympärysvoidetta tai -seerumia pieni määrä. Tarvitset vain noin nuppineulanpään kokoinen määrän tuotetta. 
  3. Taputtele tuote hellävaroen iholle silmän sisänurkasta ulospäin. Suunta perustuu lymfakiertoon ja kevyt taputtelu edesauttaa sen toimintaa. Hyvä kikka on myös käyttää taputteluun jotain muuta sormea kuin etusormea, tällöin kiinnität huomiota myös levitystapaan ja vältyt liialliselta painamiselta.
  4. On hyvä huomioida että liikkuvalle luomelle ei voidetta kannata levittää, varsinkaan yläluomella, koska tämä saattaa aiheuttaa turvotusta.Rakkaudella,

Mira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti