16. tammikuuta 2017

C-vitamiinin voima


Vitamiinit vaikuttavat ihon hyvinvointiin ja ne ovatkin hyvin suosittuja kosmetiikan vaikuttavia ainesosia. Vitamiinien kerrotaan muun muassa kirkastavan ihoa, vähentävän ryppyjä ja suojaavan ikääntymisen merkeiltä. Eniten kosmetiikassa käytetään A-, C- ja E-vitamiineja. Tänään keskityn kuitenkin C-vitamiinin voimaan. Voimaan, jonka myös KORRES on hyödyntänyt ihonhoitotuotteissaan.C-vitamiini eli askorbiinihappo on vesiliukoinen vitamiini, joka edistää esimerkiksi kalsiumin ja raudan imeytymistä kehossa. C-vitamiini on yksi tehokkaimmista kosmetiikassa käytetyistä aineista ja sillä on ihoon monta erilaista vaikutusta. C-vitamiini on erityisen tehokas antioksidantti, joka suojaa auringon aiheuttamilta vapailta radikaaleilta. Toinen tärkeä vaikutus on se, että C-vitamiini on välttämätön ihon kollageenin muodostuksessa eli se hidastaa ikääntymisen muutosten syntyä. Se myös edistää melaniinin hajoamista, minkä vuoksi sitä käytetään mm. ihon vaalentamiseen.

C-vitamiini tuo omat haasteensa ihonhoitotuotteisiin sen herkästi hapettuvan ominaisuuden vuoksi. Se hajoaa eli menettää tehoaan etenkin ilman hapen ja valon vaikutuksesta. Tästä syystä kosmetiikassa käytetään erilaisia C-vitamiinijohdannaisia, jotka pysyvät stabiileina ja säilyttävät toivotut, hoitavat ominaisuutensa.

KORRESn Wild Rose -kasvolinja on tunnettu sen sisältämästä C-vitamiinista. Wild Rose -kasvolinjan pääraaka-aineena käytetyn villiruusuöljyn C-vitamiinipitoisuus on jopa yhdeksän kertaa korkeampi kuin appelsiinilla. Näin Wild Rose -ihonhoitotuotteet korjaavatkin merkittävästi pieniä juonteita ja ihon värivirheitä, ja samalla parantavat ihon rakennetta.C-vitamiini sopii kaikille ihotyypeille. Erityisesti siitä on hyötyä väsyneelle, auringon vahingoittamalle tai ikääntyvälle iholle sekä couperosaan. C-vitamiini on omiaan erityisesti talven runtelemalle iholle, joka ei ole nähnyt aurinkoa ties milloin viimeksi. Toki iho hyötyy ja kiittää C-vitamiinista myös muinakin vuodenaikoina.

Vitamiinien terveysvaikutukset ovat kiistattomia ja vitamiinit ovat välttämättömiä elimistön toiminnalle, varsinkin C-vitamiinin saantiin ravinnosta tulisi kiinnittää huomiota. Ihminen ei itse pysty tuottamaan C-vitamiinia kehossaan, ja siksi sitä on välttämätön saada ravinnosta. Tärkeitä C-vitamiinin luonnollisia lähteitä ovat ennen kaikkea sitrushedelmät, kuten appelsiini, sitruuna sekä greippi. C-vitamiinia saa myös kiivistä, ruusunmarjasta, mansikasta, perunasta, iduista ja juureksista. Sanonta kauneus tulee sisältä päin ei ole mikään tuulesta temmattu juttu💗

Rakkaudella,

Mira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti