2. marraskuuta 2016

Päivittäinen ihonpuhdistus

Ihonpuhdistus on ihonhoidon kulmakivi; puhtaalle iholle imeytyvät kosteusvoiteet ja muut hoitotuotteet paremmin. Ja meikkikin istuu puhtaalle iholle nätimmin! Vaikkakaan ei meikkiä päivittäin käyttäisikään, on silti päivittäinen puhdistus tarpeen: päivän mittaan iholle kertyy pölyä, likaa, ilmansaasteita ja ylimääräistä talia.

Eri ihotyypit tarvitsevat erilaisia hoitotuotteita – luonnollisestikin! –, ja jotkut ovat ”työläämpiä” kuin toiset, mutta jokainen ihotyyppi kiittää huolellisesta puhdistuksesta. Hyvinvoivan ja kauniin ihon taustalta löytyvät sille sopivat ja tehokkaat puhdistustuotteet, joita käytetään säännöllisesti.

Mistä sitten tietää, ovatko tuotteet sopivia? Nykyisin kosmetiikkatarjonta on hulppeaa; purkkia ja purnukkaa löytyy vaikka minkälaista! Puhdistustuotteita ajateltaessa tärkeää on, että se todella puhdistaa iholta kaiken ylimääräisen – tarkista vaikka kasvoveteen kostutetulla vanulapulla! – ja toisaalta, että iho ei tunnu kuivalta ja kiristävältä pesun jälkeen.Normaali iho
Normaali iho on puhdas, tasainen ja terveen värinen eikä siinä esiinny normaalisti epäpuhtauksia. Puhdistustuotteet voi valita pitkälti omien mieltymysten mukaan – tuntuuko geelipuhdistus vai emulsio mielekkäämmältä –, pääasia on, että meikit ja muut päivän aikana iholle kertynyt lika ja saasteet pestään huolellisesti pois. Kasvot on hyvä pestä perusteellisesti vähintään kerran päivässä, ja luontevasti tämä tapahtuu illalla: normaalille iholle aamulla saattaa riittää pelkkä raikastava vesipesu. Ja ihoa kirkastavaa, kevyttä kuorintaa ei kannata unohtaa – kun kuolleet ihosolut kuoritaan pois, iho heleytyy vielä entisestään!

Vinkki: KORRES Wild Rose – kevyesti kuoriva puhdistusaine sopii päivittäiseen käyttöön, mutta kannattaa kokeilla, miten usein oma ihosi kaipaa kuorintaa, ja käyttää puhdistusemulsiota tai –geeliä ”välipäivinä”. Normaalia ihoa ei yleensä tarvitse kuoria kuin kerran viikossa.


Kuiva iho
Kuivassa ihotyypissä ihohuokoset ovat pienet, sen pinta on tasainen eikä epäpuhtauksia ole. Kuivaan ihoon muodostuu kuitenkin helposti iän myötä ryppyjä, ja se ärtyy helposti. Puhdistustuotteita valitessa on hyvä suosia täyteläisiä emulsiomaisia tuotteita; lisäksi on hyvä miettiä, miten iho reagoi, jos puhdistusaine huuhdellaan vedellä – jos iho tuntuu kuivalta ja kiristävältä. Kuivalle iholle kuorintaa suositellaan ainoastaan 1-2 kertaa kuukaudessa; jos kuorinta tuntuu liian rakeiselta ja rajulta, voi siihen aina lisätä esimerkiksi puhdistusemulsiota, jolloin se ”pehmenee”.

Vinkki: Oma suosikkini KORRES Milk Proteins –puhdistusvaahto kulkee ”vaahdon” nimisenä, mutta on se hyvin täyteläinen ja voidemainen puhdistustuote, jota kannattaa kuivaihoistenkin kokeilla! Ja se puhdistaa myös silmämeikin!

Rasvoittuva ja sekaiho
Rasvoittuva ja sekaihon T-alue kaipaavat säännöllistä ja tehokasta puhdistusta; ihon toimintoja tasapainottavat tuotteet vähentävät ihon kiiltoa, ja iho saa eloisamman, terveemmän värin. Päivittäiseen ihonpuhdistusrutiiniin kannattaa ottaa mukaan myös puhdistuksen viimeistelevä, ihohuokosia supistava kasvovesi. Rasvoittuvalle ja sekaiholle kuorinnan voi tehdä jopa muutaman kerran viikossa, ja syväpuhdistava savinaamio imee tehokkaasti ylimääräisen talin iholta.

Vinkki: Rasvoittuvalle iholle kannattaa kokeilla päivittäin käytettäväksi KORRES Wild Rose – kuorivaa puhdistusta; jos se ei tunnu riittävän, lisää viikoittaiseen ihonhoitorutiinin vielä KORRES Pomegranate-kuorinta. Testaamalla löydät sen juuri omalle ihollesi sopivan hoitokombinaation!

Vinkki: Sen sijaan, että levität sekaiholle KORRES Pomegranate – syväpuhdistavan savinaamion koko kasvoille, sivele sitä ainoastaan rasvoittuville alueille eli otsaan, nenälle ja leukaan. Kasvojen alueet, joissa iho on normaali tai kuiva, ovat jo heleät kuorinnan jälkeen!

Ihania ihonhoito hetkiä!

- Mira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti