8. maaliskuuta 2016

Hyvää Naistenpäivää!


Jokaisella meillä on varmasti elämässä ollut tilanteita, jolloin on vilpittömästi ollut kiitollinen saamastaan avusta – pienemmästä tai isommasta. Ja me kaikki varmasti muistamme sen tunteen, kun joku toinen, tuikituntematon tai tuttu, on tehnyt jotain vain auttaakseen kaipaamatta vastapalvelusta; sen tunteen, kun se joku toinen on auttanut, yksinkertaisesti koska on halunnut ja on voinut tehdä sen. 

Nykymaailma kuormittaa ihmistä monenlaisilla asioilla ja vaatimuksilla – niin työelämässä kuin vapaa-ajallakin –, ja kaikkien niiden joukkoon on hyvin helppo hukata oma auttamishalu ja lämpimät ajatukset lähimmäisistä. Me kaikki olemme erilaisia (ja se meille suotakoon!), mutta meiltä jokaiselta löytyy se hyvää tarkoittava ja hyvää ajatteleva sydän; ainoastaan se, miten se näkyy ulospäin, vaihtelee. Ja juuri näin se onkin hyvä – toiset paneutuvat vapaaehtoistyöhön täysin rinnoin, jotkut omistavat koko elämänsä tietylle asialle, osa meistä valitsee ammatin sen mukaan, että voi auttaa kanssaihmisiään…

Sillä, miten auttaa lähimmäistään, ei ole merkitystä, vaan tärkeää on pitää sydän ja mieli avoinna lähimmäistään kohtaan. Jokainen voi, omasta taloudellisesta tilanteesta tai muista resursseista  riippumatta, olla se, joka välittää lähimmäisestään ja haluaa auttaa. Pienillä asioilla, asioilla, joilla ei ole  rahallista arvoa, (ja sellaisilla asioilla, joita ei välttämättä edes tule ajatelleeksi) saattaa olla valtava vaikutus toisen ihmisen elämässä!

Kun katsoo ympärilleen, voimme varmasti kaikki nähdä erilaisia tilanteita – taloudellisia vaikeuksia, ahdistusta, pahaa oloa –, joissa pienikin apu voi helpottaa huomattavasti.  Kaikilla meillä on omat huolemme ja murheemme, eikä niistä yhtäkään voi vähätellä. Ja ongelmallinen tilanne, oli se sitten mikä tahansa, ahdistaa yhtä lailla ketä tahansa olosuhteista riippumatta. Auttava lähimmäinen on kullanarvoinen, ja se lähimmäinen voi olla kauempanakin – voisiko ajatus maailmasta, jossa kaikki haluavat toisilleen pelkkää hyvää, toteutua? Ainakin sitä kannattaa yrittää!

Oletko kuullut Naisten Pankista? Naisten Pankki on Suomessa perustettu järjestö, jonka tarkoituksena on tukea kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä köyhyyden voittamiseksi Afrikassa  ja muissa maanosissa. Naisten omaehtoisen toimeentulemisen kehittäminen antaa yhä useammalle perheelle toimeentulon, ja se vaikuttaa samalla koko kyläyhteisön hyvinvointiin. Nimestään huolimatta Naisten Pankki ei ole pelkästään naisten juttu – vaikkakin avun pääkohteena ovat naiset, hanke auttaa koko perhettä, ja samalla naisten oma toimeentulo vahvistaa heidän arvostusta yhteisössään. Naisten Pankki on vapaaehtoisjärjestö, johon kuuluu myös useat osakkaat ja lahjoittajat *. Ja ennenkaikkea, Naisten Pankki on hieno esimerkki järjestöstä, jonka toimintaan sopivat kaikenlaiset auttamishaluiset! Lue lisää www.naistenpankki.fi - sivuilta löytyy sydäntä koskettavia tarinoita, mitä kaikkea lähimmäisen apu voi saada aikaan!

Tärkeintä on, että pidämme sydämemme ja mielen avoinna lähimmäisille – mikä määritelmäsi lähimmäisestä sitten onkaan. Lähimmäisenrakkaus ja auttaminen (omien kykyjen ja halun mukaisesti tietty, kukaan ei voi vaatia enempää!) on asia, joka tavalla tai toisella koskettaa meitä kaikkia, ja joskus on hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään tarkemmin, mitä se itselle merkitsee. Maailmassa ei voi koskaan olla liiaksi rakkautta!


Lämpimällä sydämmellä,

KORREStiimiEi kommentteja:

Lähetä kommentti